måndag 2 oktober 2017

Auberginegryta med belugalinser


Måndag igen och dags för en värmande vegetarisk gryta. Servera grytan med ris eller bulgur och gott naanbröd. Jag har nästan alltid några naanbröd i frysen, som jag kan ta fram när de indiska smakerna finns i maten. Recept på naanbröd finns redan tidigare på bloggen.

Ingredienser till 2 portioner

  • 1 dl belugalinser
  • 1 liten aubergine (ca 150 g)
  • 150 g blomkål
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • olivolja att fräsa i
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 200 ml kokosmjölk
  • 200 g krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • ½ msk koncentrerad grönsaksbuljong
  • saften av 1/4 citron
  • salt
  • chiliflakes

Gör så här:

  1. Börja med att koka linserna enligt anvisning på paketet. Låt linserna rinna av och ställ åt sidan.
  2. Hacka lök och tärna morot och aubergine. Dela blomkålen i små buketter.Stek grönsakerna i olja några minuter. Tillsätt curry, ingefära, spiskummin och koriander. Låt alltsammans fräsa tillsammans ett par minuter.
  3. Tillsätt kokosmjölk, tomater,  vatten och buljong. Koka samman i 10 minuter.
  4. Tillsätt de avrunna linserna och smaksätt med salt, chiliflakes, citronsaft och eventuellt ytterligare lite av de övriga kryddorna.
  5. Servera med ris och naanbröd samt eventuellt en klick chutney.

Naanbröd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar