Måndag igen och dags för en värmande vegetarisk gryta. Servera grytan med ris eller bulgur och gott naanbröd. Jag har nästan alltid några naanbröd i frysen, som jag kan ta fram när de indiska smakerna finns i maten. Recept på naanbröd finns redan tidigare på bloggen.
Ingredienser till 2 portioner
- 1 dl belugalinser
- 1 liten aubergine (ca 150 g)
- 150 g blomkål
- 1 gul lök
- 1 morot
- olivolja att fräsa i
- 1 tsk curry
- 1 tsk malen ingefära
- 1 tsk malen koriander
- 1 tsk malen spiskummin
- 200 ml kokosmjölk
- 200 g krossade tomater
- 1 dl vatten
- ½ msk koncentrerad grönsaksbuljong
- saften av 1/4 citron
- salt
- chiliflakes
Gör så här:
- Börja med att koka linserna enligt anvisning på paketet. Låt linserna rinna av och ställ åt sidan.
- Hacka lök och tärna morot och aubergine. Dela blomkålen i små buketter.Stek grönsakerna i olja några minuter. Tillsätt curry, ingefära, spiskummin och koriander. Låt alltsammans fräsa tillsammans ett par minuter.
- Tillsätt kokosmjölk, tomater, vatten och buljong. Koka samman i 10 minuter.
- Tillsätt de avrunna linserna och smaksätt med salt, chiliflakes, citronsaft och eventuellt ytterligare lite av de övriga kryddorna.
- Servera med ris och naanbröd samt eventuellt en klick chutney.
Naanbröd |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar