|
En klassiker
|
Kokt torsk med persiljesås fick jag ofta som barn, Då var det tjocka torskskivor skurna tvärs över, idag blir det bäst med en bit torskrygg.
Ingredienser till 2 portioner
- 400 g torskrygg
- 1 msk salt
- 6 vitpepparkorn
- 4 kryddpepparkorn
- 2 lagerblad
- vatten
Persiljesås
- 1 msk smör
- 1 msk vetemjöl
- 2 dl gräddmjölk
- 1 msk koncentrerad fiskfond
- salt och nymalen vitpeppar
- ½ dl hackad persilja
Gör så här:
- Fräs smör och vetemjöl i en liten kastrull. Späd med gräddmjölken och tillsätt fiskfonden. Låt småkoka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Ställ såsen åt sidan och rör ner persiljan strax före servering.
- Koka upp vatten med salt och kryddor. Lägg i torsken och låt den sjuda sakta i 4 minuter eller tills innertemperaturen är 50 grader.
- Servera fisken med sås och någon kokt grönsak, t.ex morotsstavar och ärter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar