Pappardelle med svartkål
|
Vegomåndag med svartkål! |
Ingredienser till 2 portioner
- 250 g färsk pappardelle
- 200 g svartkål
- ½ lök
- 1 vitlöksklyfta
- ½ dl grönsaksbuljong
- 1 dl crème fraiche
- 2 msk riven parmesan
- salt och nymalen svartpeppar
- olivolja att fräsa i
- ½ dl pumpafrön
Gör så här:
- Börja med att rosta pumpafröna i torr stekpanna, smaksätt med lite flingsalt
- Koka pappardellen enligt anvisningen på förpackningen.
- Ansa, och skölj kålen noga. Strimla den. Finhacka lök och vitlök.
- Fräs lök, vitlök och kål i lite olivolja i en stekpanna tills kålen börjar falla ihop.
- Rör ner buljong och crème fraiche.
- Koka på låg värme i 5 minuter och rör ner osten.
- Smaka av med salt och peppar.
- Rör ner den avrunna pastan. Blanda också ner ett par matskedar pastavatten.
- Servera i djupa tallrikar och toppa med rostade pumpafrön.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar