måndag 16 oktober 2017

Pappardelle med svartkål

Vegomåndag med svartkål!


Ingredienser till 2 portioner

  • 250 g färsk pappardelle
  • 200 g svartkål
  • ½ lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ dl grönsaksbuljong
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk riven parmesan
  • salt och nymalen svartpeppar
  • olivolja att fräsa i
  • ½ dl pumpafrön

Gör så här:

  1. Börja med att rosta pumpafröna i torr stekpanna, smaksätt med lite flingsalt
  2. Koka pappardellen enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Ansa, och skölj kålen noga. Strimla den. Finhacka lök och vitlök.
  4. Fräs lök, vitlök och kål i lite olivolja i en stekpanna tills kålen börjar falla ihop.
  5. Rör ner buljong och crème fraiche.
  6. Koka på låg värme i 5 minuter och rör ner osten.
  7. Smaka av med salt och peppar.
  8. Rör ner den avrunna pastan. Blanda också ner ett par matskedar pastavatten.
  9. Servera i djupa tallrikar och toppa med rostade pumpafrön.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar