Ingredienser till 2 portioner
- 2 krossade vitlöksklyftor
- 1 tsk finriven ingefära
- 1 finhackad liten lök
- 400 g sötpotatis, skalad och grovt tärnad
- 1 tsk svarta senapsfrön
- 1 tsk krossad spiskummin
- ½ tsk gurkmeja
- 1 tsk curry
- ½ tsk chiliflakes
- 300 g krossade tomater
- 300 g kikärter
- 100 g babyspenat
- olja att fräsa i
Gör så här:
- Hetta upp lite olja i en stekgryta.
- Fräs vitlök, ingefära och hackad lök på låg värme i några minuter.
- Höj värmen och tillsätt sötpotatis och kryddor. Stek i 3-4 minuter och rör under tiden.
- Tillsätt de krossade tomaterna och 1 dl vatten. Koka upp, sänk värmen och låt alltsammans sjuda under lock i cirka 45 minuter. Rör då och då, så att blandningen inte sätter sig i botten. Koka tills sötpotatisen är mjuk och tillsätt de avrunna kikärterna. Höj värmen och koka ytterligare cirka 5 minuter.
- Tillsätt spenaten strax före serveringen. Rör runt och smaka eventuellt av med lite salt och ytterligare kryddor.
- Servera med naanbröd och myntayoghurt.
Myntayoghurt och naanbröd smakar gott till |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar