onsdag 11 oktober 2017

Currygryta med kikärter, sötpotatis och spenat

Ingredienser till 2 portioner

  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • 1 tsk finriven ingefära
  • 1 finhackad liten lök
  • 400 g sötpotatis, skalad och grovt tärnad
  • 1 tsk svarta senapsfrön
  • 1 tsk krossad spiskummin
  • ½ tsk gurkmeja
  • 1 tsk curry
  • ½ tsk chiliflakes
  • 300 g krossade tomater
  • 300 g kikärter
  • 100 g babyspenat
  • olja att fräsa i

Gör så här:

  1. Hetta upp lite olja i en stekgryta.
  2. Fräs vitlök, ingefära och hackad lök på låg värme i några minuter.
  3. Höj värmen och tillsätt sötpotatis och kryddor. Stek i 3-4 minuter och rör under tiden.
  4. Tillsätt de krossade tomaterna och 1 dl vatten. Koka upp, sänk värmen och låt alltsammans sjuda under lock i cirka 45 minuter. Rör då och då, så att blandningen inte sätter sig i botten. Koka tills sötpotatisen är mjuk och tillsätt de avrunna kikärterna. Höj värmen och koka ytterligare cirka 5 minuter.
  5. Tillsätt spenaten strax före serveringen. Rör runt och smaka eventuellt av med lite salt och ytterligare kryddor.
  6. Servera med naanbröd och myntayoghurt.

Myntayoghurt och naanbröd smakar gott till

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar