Rödtunga med pesto och vitvinssås
Ingredienser till 2 portioner
- 4 hg rödtungafiléer
- 1 schalottenlök
- 1 dl vitt vin
- 1½ dl grädde
- 1 msk grön pesto
- 12 små tomater, gärna i blandade färger
- 1 dl riven parmesanost
- smör att fräsa i
- salt och nymalen vitpeppar
- några blad basilika
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader
- Lägg ut fiskfiléerna med f d skinnsidan nedåt. Salta och bred ut lite pesto på varje filé. Lägg dem i en smord ugnsform.
- Hacka schalottenlöken och fräs den i lite smör utan att den tar färg. Häll på vinet och koka upp så att hälften av vinet kokar bort. Häll i grädden och koka ihop ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Häll såsen över fisken. Lägg i tomaterna och strö över riven parmesan.
- Baka av mitt i ugnen ca 15 minuter.
- Lägg upp på varma tallrikar och toppa med några blad basilika.
- Servera med pressad potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar