fredag 13 oktober 2017

Rödtunga med pesto och vitvinssås

 

Ingredienser till 2 portioner

  • 4 hg rödtungafiléer
  • 1 schalottenlök
  • 1 dl vitt vin
  • 1½ dl grädde
  • 1 msk grön pesto
  • 12 små tomater, gärna i blandade färger
  • 1 dl riven parmesanost
  • smör att fräsa i
  • salt och nymalen vitpeppar
  • några blad basilika

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Lägg ut fiskfiléerna med f d skinnsidan nedåt. Salta och bred ut lite pesto på varje filé. Lägg dem i en smord ugnsform.
  3. Hacka schalottenlöken och fräs den i lite smör utan att den tar färg. Häll på vinet och koka upp så att hälften av vinet kokar bort. Häll i grädden och koka ihop ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Häll såsen över fisken. Lägg i tomaterna och strö över riven parmesan.
  5. Baka av mitt i ugnen ca 15 minuter.
  6. Lägg upp på varma tallrikar och toppa med några blad basilika.
  7. Servera med pressad potatis.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar