Lägg köttskivorna i en plastpåse. Blanda olja, citron och soja. Häll blandningen över köttet och låt alltsammans stå någon timme i kylskåpet. Vänd köttet några gånger under tiden. Ta fram köttet, torka av, salta och peppra. Låt stå framme i rumstemperatur en stund innan du steker dem. Stek i olivolja några minuter på varje sida strax före serveringen.
Skär den skalade och urkärnade pumpan i små bitar. Skala och skiva löken.
Fräs löken i olivoljan tills den mjuknat. Lägg i pumpan och häll i vatten så att det täcker pumpan. Tillsätt timjan, lite salt och peppar.
Sjud under lock i 20 minuter. Häll av kokspadet, men spara lite att späda med.
Mixa med stavmixer eller i en kannmixer. Späd med lite kokspad till den konsistens du vill och smaksätt med ytterligare salt och peppar.
Dela brysselkålen i halvor. Kärna ur och tärna äpplet. Du behöver inte skala. Strimla baconskivorna. Fräs alltsammans i lite olivolja tills brysselkålen är mjuk. Smaka av med salt och peppar.
Lägg brysselkålsfräs på två varma tallrikar. Lätt köttskivorna ovanpå och lite pumpapuré vid sidan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar