Fläskkarré med pumpapuré och brysselkålsfräs
Ingredienser till 2 portioner
- 2 skivor benfri fläskkarré
- 2 msk olivolja
- 2 tsk japansk soja
- ½ citron, saft och rivet skal
- salt och nymalen svartpeppar
- olivolja att steka i
Pumpapuré
- 4 hg pumpakött (t.ex. butternutpumpa)
- ½ gul lök
- olivolja
- ca 2 dl vatten
- en nypa torkad timjan
- salt och nymalen vitpeppar
Brysselkålsfräs
- 250 g färsk brysselkål
- ½ pkt bacon
- 1 litet äpple
- salt och peppar
Gör så här:
- Lägg köttskivorna i en plastpåse. Blanda olja, citron och soja. Häll blandningen över köttet och låt alltsammans stå någon timme i kylskåpet. Vänd köttet några gånger under tiden. Ta fram köttet, torka av, salta och peppra. Låt stå framme i rumstemperatur en stund innan du steker dem. Stek i olivolja några minuter på varje sida strax före serveringen.
- Skär den skalade och urkärnade pumpan i små bitar. Skala och skiva löken.
- Fräs löken i olivoljan tills den mjuknat. Lägg i pumpan och häll i vatten så att det täcker pumpan. Tillsätt timjan, lite salt och peppar.
- Sjud under lock i 20 minuter. Häll av kokspadet, men spara lite att späda med.
- Mixa med stavmixer eller i en kannmixer. Späd med lite kokspad till den konsistens du vill och smaksätt med ytterligare salt och peppar.
- Dela brysselkålen i halvor. Kärna ur och tärna äpplet. Du behöver inte skala. Strimla baconskivorna. Fräs alltsammans i lite olivolja tills brysselkålen är mjuk. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg brysselkålsfräs på två varma tallrikar. Lätt köttskivorna ovanpå och lite pumpapuré vid sidan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar