söndag 29 oktober 2017

Fläskkarré med pumpapuré och brysselkålsfräs

 

 

Ingredienser till 2 portioner

  • 2 skivor benfri fläskkarré
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk japansk soja
  • ½ citron, saft och rivet skal
  • salt och nymalen svartpeppar
  • olivolja att steka i

Pumpapuré

  • 4 hg pumpakött (t.ex. butternutpumpa)
  • ½ gul lök
  • olivolja
  • ca 2 dl vatten
  • en nypa torkad timjan
  • salt och nymalen vitpeppar

Brysselkålsfräs

  • 250 g färsk brysselkål
  • ½ pkt bacon
  • 1 litet äpple
  • salt och peppar

Gör så här:

  1. Lägg köttskivorna i en plastpåse. Blanda olja, citron och soja. Häll blandningen över köttet och låt alltsammans stå någon timme i kylskåpet. Vänd köttet några gånger under tiden. Ta fram köttet, torka av, salta och peppra. Låt stå framme i rumstemperatur en stund innan du steker dem. Stek i olivolja några minuter på varje sida strax före serveringen.
  2. Skär den skalade och urkärnade pumpan i små bitar. Skala och skiva löken.
  3. Fräs löken i olivoljan tills den mjuknat. Lägg i pumpan och häll i vatten så att det täcker pumpan. Tillsätt timjan, lite salt och peppar.
  4. Sjud under lock i 20 minuter. Häll av kokspadet, men spara lite att späda med.
  5. Mixa med stavmixer eller i en kannmixer. Späd med lite kokspad till den konsistens du vill och smaksätt med ytterligare salt och peppar.
  6. Dela brysselkålen i halvor. Kärna ur och tärna äpplet. Du behöver inte skala. Strimla baconskivorna. Fräs alltsammans i lite olivolja tills brysselkålen är mjuk. Smaka av med salt och peppar.
  7. Lägg brysselkålsfräs på två varma tallrikar. Lätt köttskivorna ovanpå och lite pumpapuré vid sidan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar