Äppelrosor
4 äppelrosor
- 4 smördegslängder (25 x 6 cm). - Ett paket kavlad deg räcker till 6 rosor.
- 1 stort äpple helst med rött skal
- saften av ½ citron
- 1 msk aprikosmarmelad
- 1 tsk vatten
- kanel
- vaniljsocker
- florsocker att pudra över
Gör så här:
- Sätt ugnen på 180 grader eller 160 grader varmluft.
- Halvera äpplena och kärna ur dem.
- Skiva äppelhalvorna tunt och bred ut dem på en stor tallrik. Pressa citronen över äppleskivorna, så att de inte mörknar.
- Kör någon minut i mikron på full effekt så att äppelskivorna blir mjuka.
- Rör ut aprikosmarmeladen med lite vatten.
- Kavla ev ut smördegen något och skär ut de avlånga remsorna. Strö över lite vaniljsocker och kanel.
- Bred ut ett tunt lager marmelad på varje remsa och lätt äpplena omlott längs ena kanten. Äpplets skalkant ska ligga lite över degkanten så att det är 3 cm kvar nedåt.
- Pudra över ytterligare lite kanel.
- Vik upp nederkanten av smördegen.
- Rulla ihop varje bit till en fin ros och ställ varje snurra i en smord muffinsplåt.
- Grädda i ugnen cirka en halvtimme. Kontrollera att rosen är gräddad även i mitten.
- Låt rosorna svalna lite och ta försiktigt ut dem ur plåten
- Pudra över lite florsocker inför serveringen.
- Servera med en kula vaniljglass och/eller lite vaniljsås
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar