Gösfilé serverad på kålrotspuré med rökt fläsk |
Ingredienser till 2 portioner
- 350-400 g gösfilé
- 75 g rökt fläsk
- salt och nymalen svartpeppar
- smör att steka i
Rotmos
- 400 g kålrot
- 40 g smör
- 1 tsk äppelcidervinäger
- 1 tsk honung
- ½ tsk torkad dragon
- 1 dl crème fraiche
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Skala och skär kålroten i mindre bitar. Lägg i en kastrull med saltat vatten och en klick smör. Koka tills kålroten är mjuk, ca 30 minuter. Häll av vattnet och mixa till en slät puré tillsammans med smöret i en kannmixer eller med stavmixer. Rör ner äppelcidervinäger. dragon och honung. Smaka av med salt och peppar. Klicka ner crème fraiche och värm purén inför serveringen.
- Dela fisken i 2 portionsbitar. Salta och peppra.
- Tärna fläsket och stek knaprigt. Ställ åt sidan.
- Stek fisken gyllenbrun i fläskfettet och ytterligare lite smör. Ös under stekningen
- Lägg upp kålrotspurén på varma tallrikar. Lägg fisken ovanpå och strö till sist över fläsktärningarna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar