lördag 3 december 2016

Stekt gös med kålrotspuré och rökt fläsk

Gösfilé serverad på kålrotspuré med rökt fläsk

 

Ingredienser till 2 portioner

  • 350-400 g gösfilé
  • 75 g rökt fläsk
  • salt och nymalen svartpeppar
  • smör att steka i

Rotmos

  • 400 g kålrot
  • 40 g smör
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 1 tsk honung
  • ½ tsk torkad dragon
  • 1 dl crème fraiche
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Skala och skär kålroten i mindre bitar. Lägg i en kastrull med saltat vatten och en klick smör. Koka tills kålroten är mjuk, ca 30 minuter. Häll av vattnet och mixa till en slät puré tillsammans med smöret i en kannmixer eller med stavmixer. Rör ner äppelcidervinäger. dragon och honung. Smaka av med salt och peppar. Klicka ner crème fraiche och värm purén inför serveringen.
  2. Dela fisken i 2 portionsbitar. Salta och peppra.
  3. Tärna fläsket och stek knaprigt. Ställ åt sidan.
  4. Stek fisken gyllenbrun i fläskfettet och ytterligare lite smör. Ös under stekningen
  5. Lägg upp kålrotspurén på varma tallrikar. Lägg fisken ovanpå och strö till sist över fläsktärningarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar