måndag 5 december 2016

Rotfruktsgratäng


En god vegetarisk rätt som också kan serveras tillsammans med en köttbit



Ingredienser till 2 portioner

  • 2 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 4 potatisar
  • en liten bit rotselleri
  • 1 liten palsternacka
  • 1 liten morot
  • ½ purjolök
  • 1½ dl riven lagrad ost
  • 1 tsk torkad timjan
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skiva rotsakerna tunt, använd mandolin eller matberedare.
  3. Koka upp mjölk och grädde. Lägg i rotsakerna och låt koka på låg värme i 5 minuter. Blanda i 1 dl av osten och låt den smälta ner.
  4. Smaka av med salt, peppar och timjan.Häll blandningen i en ugnsform och toppa med resten av osten.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen tills rotsakerna är mjuka, ca 30 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar