fredag 23 december 2016

Janssons frestelse



En krämig Jansson måste finnas på julbordet! Passar också på påskbordet eller till nattamat. För att fördjupa smakerna använder jag lite orökt kaviar som smaksättare.

Ingredienser till ca 4 portioner

  • 6 potatisar
  • 2 stora gula lökar
  • 1 burk ansjovisfiléer
  • 2½ dl grädde
  • 2 msk orökt kaviar
  • ströbröd
  • 1-2 msk smör

Gör så här:

  1. Skala potatisarna och skär dem i fina strimlor.
  2. Skala och skiva löken. Fräs den i lite smör i 5 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Varva potatis, lök och ansjovis i en smord ugnsform. Börja och avsluta med potatis.
  5. Blanda kaviar och 1 msk av ansjovisspadet i  grädden och häll i formen.
  6. Strö på ströbröd och klicka smör över. Grädda ca 45 minuter mitt i ugnen tills potatisen är mjuk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar