En krämig Jansson måste finnas på julbordet! Passar också på påskbordet eller till nattamat. För att fördjupa smakerna använder jag lite orökt kaviar som smaksättare.
Ingredienser till ca 4 portioner
- 6 potatisar
- 2 stora gula lökar
- 1 burk ansjovisfiléer
- 2½ dl grädde
- 2 msk orökt kaviar
- ströbröd
- 1-2 msk smör
Gör så här:
- Skala potatisarna och skär dem i fina strimlor.
- Skala och skiva löken. Fräs den i lite smör i 5 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Varva potatis, lök och ansjovis i en smord ugnsform. Börja och avsluta med potatis.
- Blanda kaviar och 1 msk av ansjovisspadet i grädden och häll i formen.
- Strö på ströbröd och klicka smör över. Grädda ca 45 minuter mitt i ugnen tills potatisen är mjuk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar