En smakarik pastarätt serverad med paprikapesto |
Ingredienser till 2 portioner
- 350 g kycklingfilé
- ½ zucchini
- 250 g pasta fylld med svamp
- salt och nymalen svartpeppar
- smör att steka i
Paprikapesto
- 100g avrunnen grillad paprika i ättikslag
- 2 vitlöksklyftor
- 25 g pinjenötter
- ½ dl grovriven parmesanost
- 1-2 msk olivolja
- svartpeppar
- ev lite salt
Gör så här:
- Börja med peston. Kör samtliga ingredienser i en kannmixer och smaka av med salt och peppar. Tillsätt eventuellt det sista av olivoljan om peston är för tjock. Ställ i kylen fram till serveringen.
- Värm ugnen till 175 grader.
- Salta och peppra kycklingfiléerna och bryn dem i smör. Stek dem i ugnen i ca 15 minuter tills innertemperaturen är 72 grader. Låt kycklingen vila inlindad i folie.
- Stek den skivade zucchinin i olivolja, salta och mal över svartpeppar under stekningen.
- Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen.
- Låt pastan rinna av och blanda den med zucchinin. Lägg upp på varma tallrikar.
- Skär kycklingfilén och lägg den på pastan. Toppa med paprikapesto.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar