söndag 11 december 2016

Kycklingfilé med zucchini och fylld pasta


En smakarik pastarätt serverad med paprikapesto



Ingredienser till 2 portioner

  • 350 g kycklingfilé
  • ½ zucchini
  • 250 g pasta fylld med svamp
  • salt och nymalen svartpeppar
  • smör att steka i

Paprikapesto

  • 100g avrunnen grillad paprika i ättikslag
  • 2 vitlöksklyftor
  • 25 g pinjenötter
  • ½ dl grovriven parmesanost
  • 1-2 msk olivolja
  • svartpeppar
  • ev lite salt

Gör så här:

  1. Börja med peston. Kör samtliga ingredienser i en kannmixer och smaka av med salt och peppar.  Tillsätt eventuellt det sista av olivoljan om peston är för tjock. Ställ i kylen fram till serveringen.
  2. Värm ugnen till 175 grader.
  3. Salta och peppra kycklingfiléerna och bryn dem i smör. Stek dem i ugnen i ca 15 minuter tills innertemperaturen är 72 grader. Låt kycklingen vila inlindad i folie.
  4. Stek den skivade zucchinin i olivolja, salta och mal över svartpeppar under stekningen.
  5. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen.
  6. Låt pastan rinna av och blanda den med zucchinin. Lägg upp på varma tallrikar.
  7. Skär kycklingfilén och lägg den på pastan. Toppa med paprikapesto.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar