tisdag 13 december 2016

Rödspättafilé med svartkål



Svartkål är en smakrik kålsort med en fantastisk textur. Här låter jag gräddkokt svartkål bakas i ugnen tillsammans med rödspättafilé. Pressad potatis passar bra till.

Ingredienser till 2 portioner

  • 400 g rödspättafilé
  • salt och nymalen vitpeppar
  • 200 g oskalade räkor

Svartkål

  • ½ finhackad lök
  • 1 finhackad vilöksklyfta
  • 150 g grovt hackad svartkål
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1½ dl grädde
  • smör att fräsa i

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Fräs lök och vitlök i smör. Lägg i svartkålen och låt alltsammans fräsa samman i 5 minuter. Salta och peppra. Häll över grädde och låt alltsammans koka samman i några minuter. Lägg kålen i botten av en ugnsform.
  3. Salta och peppra spättafiléerna och vik dem dubbla. Lägg spättan ovanpå svartkålen och ställ in i ugnen tills fisken är klar, ca 20 minuter.
  4. Skala räkorna och lägg dem på fisken inför serveringen. Servera med pressad potatis.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar