Svartkål är en smakrik kålsort med en fantastisk textur. Här låter jag gräddkokt svartkål bakas i ugnen tillsammans med rödspättafilé. Pressad potatis passar bra till.
Ingredienser till 2 portioner
- 400 g rödspättafilé
- salt och nymalen vitpeppar
- 200 g oskalade räkor
Svartkål
- ½ finhackad lök
- 1 finhackad vilöksklyfta
- 150 g grovt hackad svartkål
- salt och nymalen svartpeppar
- 1½ dl grädde
- smör att fräsa i
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Fräs lök och vitlök i smör. Lägg i svartkålen och låt alltsammans fräsa samman i 5 minuter. Salta och peppra. Häll över grädde och låt alltsammans koka samman i några minuter. Lägg kålen i botten av en ugnsform.
- Salta och peppra spättafiléerna och vik dem dubbla. Lägg spättan ovanpå svartkålen och ställ in i ugnen tills fisken är klar, ca 20 minuter.
- Skala räkorna och lägg dem på fisken inför serveringen. Servera med pressad potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar