torsdag 8 december 2016

Pasta med renskav





En snabb och lättlagad pastarätt. Här har jag använt pasta med spenat, men ta den sort du gillar.

Ingredienser till 2 portioner

  • 250 g färsk tagliatelle
  • 1 pkt fryst renskav
  • 1 rödlök
  • 1 burk lätt crème fraiche, karljohan och timjan
  • salt och nymalen svartpeppar
  • smör att steka i
  • ½ dl frysta lingon

Gör så här:

  1. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Skär den halvtinade renskaven i mindre bitar och stek den i smör. Dra isär bitarna under stekningen.
  3. Skala och skär rödlöken i tunna båtar. Låt dem steka tillsammans med renskaven några minuter.
  4. Tillsätt crème fraiche och koka samman. Smaka av med salt och peppar.
  5. Blanda ner renskaven i pastan.
  6. Servera i varma tallrikar och strö över några tinade lingon på toppen.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar