fredag 23 december 2016

Griljerad skinka




Oavsett om du själv rimmat, själv kokat eller köpt kokt skinka behövs en god griljering. Jag föredrar den klassiska och gör så här:

Ingredienser till en skinka på ca 3 kg

  • 1 äggula
  • 2 msk skånsk grov senap
  • 1 msk ljus dijonsenap
  • 2 tsk honung
  • 1 tsk potatismjöl
  • 3 msk ströbröd

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Skär av svålen (och lite av fettranden om du vill) och lägg skinkan i en långpanna.
  3. Rör samman ägg, senap, honung och potatismjöl och bred blandningen över skinkan.
  4. Strö över ströbröd och klappa in det lätt i skinkan.
  5. Ställ in skinkan mitt i ugnen och griljera tills den fått färg, ca 15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar