måndag 2 november 2020

Indisk gryta med pumpa och bönor



Vegomåndag och pumpatider! Då är det dags att göra en god indisk gryta och servera med ris, chutney, raita och naanbröd.

Ingredienser till 2 portioner

  • ½ butternutpumpa
  • rapsolja att ringa över
  • salt och nymalen svartpeppar

Till grytan

  • ½ strimlad purjolök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • några hackade torkade aprikoser
  • en bit färsk ingefära - finhackad
  • ½ msk curry
  • 1 tsk garam masala
  • ½ tsk spiskummin
  • chiliflakes efter smak
  • ½ burk crème fraiche
  • 1 dl vatten
  • 1 pkt svarta bönor
  • ett par nävar färsk babyspenat
  • rapsolja att steka i

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala, kärna ur och dela pumpan i grova bitar. Lägg bitarna i en ugnsform och ringla över lite olja. Salta och mal över peppar. Baka pumpan mitt i ugnen i ca 20 minuter tills den mjuknat.
  3. Fräs purjolök och vitlök i en stekgryta någon minut. Tillsätt kryddorna och fräs ytterligare en kort stund.
  4. Rör ner aprikoser, ingefära, crème fraiche och vatten. Koka i 5-10 minuter. Skölj bönorna och tillsätt dem.
  5. Rör ner de rostade pumpabitarna och smaksätt med salt och ev ytterligare chiliflakes. Avsluta med babyspenat strax innan serveringen.
  6. Servera med nykokt ris och tillbehör. Du hittar recept på raita och naanbröd i länkarna nedan.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar