Vegomåndag och pumpatider! Då är det dags att göra en god indisk gryta och servera med ris, chutney, raita och naanbröd.
Ingredienser till 2 portioner
- ½ butternutpumpa
- rapsolja att ringa över
- salt och nymalen svartpeppar
Till grytan
- ½ strimlad purjolök
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- några hackade torkade aprikoser
- en bit färsk ingefära - finhackad
- ½ msk curry
- 1 tsk garam masala
- ½ tsk spiskummin
- chiliflakes efter smak
- ½ burk crème fraiche
- 1 dl vatten
- 1 pkt svarta bönor
- ett par nävar färsk babyspenat
- rapsolja att steka i
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala, kärna ur och dela pumpan i grova bitar. Lägg bitarna i en ugnsform och ringla över lite olja. Salta och mal över peppar. Baka pumpan mitt i ugnen i ca 20 minuter tills den mjuknat.
- Fräs purjolök och vitlök i en stekgryta någon minut. Tillsätt kryddorna och fräs ytterligare en kort stund.
- Rör ner aprikoser, ingefära, crème fraiche och vatten. Koka i 5-10 minuter. Skölj bönorna och tillsätt dem.
- Rör ner de rostade pumpabitarna och smaksätt med salt och ev ytterligare chiliflakes. Avsluta med babyspenat strax innan serveringen.
- Servera med nykokt ris och tillbehör. Du hittar recept på raita och naanbröd i länkarna nedan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar