En halv pumpa kvar i kylskåpet - lagom till en lunch! Lite svamp låg också där och alltsammans fick gå ner i en risonirisotto.
Ingredienser till 2 portioner
- ½ butternutpumpa
- saft och skal av ½ citron
- ½ gul lök
- olivolja
- 5 dl grönsaksbuljong
- 1½ dl risonipasta
- 150 g kastanjechampinjoner
- 1 dl riven lagrad ost
- 1 msk smör
- 2 msk hackad bladpersilja
- riven parmesan
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala och kärna ur pumpan. Skär den i kuber (ca 2 cm) och lägg den på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Riv över citronskal och pressa över citronsaft. Salta, peppra och ringla över lite olivolja. Blanda ordentligt med händerna. Ställ in formen mitt i ugnen och rosta pumpan i ca 30 minuter.
- Hacka löken och fräs den i olivolja i en kastrull. Tillsätt buljongen och låt den koka upp.
- Häll i risonin och låt den koka i 11 minuter. Rör då och då.
- Ansa svampen och skiva den. Stek svampen i lite olja. Smaka av med salt och peppar.
- Vänd ner svampen i risotton. Rör ner osten och en klick smör. Smaka av med ytterligare salt och peppar. Vänd till sist ner pumpan och den hackade persiljan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar