måndag 9 november 2020

Risonirisotto med pumpa och champinjoner


En halv pumpa kvar i kylskåpet - lagom till en lunch! Lite svamp låg också där och alltsammans fick gå ner i en risonirisotto.

Ingredienser till 2 portioner

  • ½ butternutpumpa
  • saft och skal av ½ citron
  • ½ gul lök
  • olivolja 
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 1½ dl risonipasta
  • 150 g kastanjechampinjoner
  • 1 dl riven lagrad ost
  • 1 msk smör
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • riven parmesan
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och kärna ur pumpan. Skär den i kuber (ca 2 cm) och lägg den på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Riv över citronskal och pressa över citronsaft. Salta, peppra och ringla över lite olivolja. Blanda ordentligt med händerna. Ställ in formen mitt i ugnen och rosta pumpan i ca 30 minuter.
  3. Hacka löken och fräs den i olivolja i en kastrull. Tillsätt buljongen och låt den koka upp.
  4. Häll i risonin och låt den koka i 11 minuter. Rör då och då.
  5. Ansa svampen och skiva den. Stek svampen i lite olja. Smaka av med salt och peppar.
  6. Vänd ner svampen i risotton. Rör ner osten och en klick smör. Smaka av med ytterligare salt och peppar. Vänd till sist ner pumpan och den hackade persiljan.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar