Torsdag betyder ofta soppdag hos oss. Idag blir det en soppa med kikärter och spenat. Ursprunget till receptet finns i Vegomagasinet, eller hos Siri Barje, eller hos Jamie Oliver, dvs lite överallt. Jag tar i alla fall inte åt mig äran, men gör min variant.
Ingredienser till 2 portioner
- 1 liten lök
- 2 klyftor vitlök
- 2 stjälkar bladselleri
- 1 pkt (380 g) kikärter
- 2 msk äppelcidervinäger
- 5-6 dl vatten
- 2 nävar färsk babyspenat
- 1 msk japansk soja
- salt och nymalen svartpeppar
- chiliflakes
- olivolja att fräsa i
Servera som tillbehör
- Hacka lök, vitlök och selleri. Fräs i olivolja tills alltsammans börjar mjukna.
- Rör ner kikärter, vinäger och smula ner buljongtärning. Fräs i några minuter.
- Tillsätt vatten och koka i drygt 5 minuter.
- Rör ner spenaten och koka ytterligare någon minut. Mixa soppan med stavmixer.
- Smaka av med salt, peppar, chiliflakes och soja.
- Servera med tillbehören och ett gott bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar