torsdag 12 november 2020

Kikärtssoppa med spenat



Torsdag betyder ofta soppdag hos oss. Idag blir det en soppa med kikärter och spenat. Ursprunget till receptet finns i Vegomagasinet, eller hos Siri Barje, eller hos Jamie Oliver, dvs lite överallt. Jag tar i alla fall inte åt mig äran, men gör min variant.

Ingredienser till 2 portioner

  • 1 liten lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 stjälkar bladselleri
  • 1 pkt (380 g) kikärter
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 5-6 dl vatten
  • 2 nävar färsk babyspenat
  • 1 msk japansk soja
  • salt och nymalen svartpeppar
  • chiliflakes
  • olivolja att fräsa i

Servera som tillbehör

  • solrosfrön
  • sesamfrön
  • gräslök
  • olivolja med citron att ringla över



Gör så här:

  1. Hacka lök, vitlök och selleri. Fräs i olivolja tills alltsammans börjar mjukna.
  2. Rör ner kikärter, vinäger och smula ner buljongtärning. Fräs i några minuter.
  3. Tillsätt vatten och koka i drygt 5 minuter.
  4. Rör ner spenaten och koka ytterligare någon minut. Mixa soppan med stavmixer.
  5. Smaka av med salt, peppar, chiliflakes och soja. 
  6. Servera med tillbehören och ett gott bröd.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar