lördag 21 november 2020

Ostpanerad lax med romsås och spenattagliatelle


 

Ingredienser till 2 portioner

  • 2 portionsbitar laxfilé utan skinn
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 uppvispat ägg
  • finriven lagrad ost
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Salta och peppra laxbitarna. Dubbelpanera, först i vetemjöl, därefter ägg och sist finriven lagrad ost.
  3. Stek laxskivorna i smör runt om.
  4. Låt laxen steka klart i ugnen cirka 10 minuter (innertemperatur 47 grader).
  5. Blanda crème fraiche med lite majonnäs och stenbitsrom.
  6. Koka tagliatelle och blanda med babyspenat.
  7. Lägg upp pastan i djupa tallrikar. Placera laxbitarna ovanpå och toppa med romsåsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar