Hälleflundrafilé med gräddkokt purjolök och spenat
Ingredienser till 2 portioner
- 400 g hälleflundrafilé utan skinn
- olivolja
- nymalen vitpeppar
Saltlag
- 150 g purjolök
- en näve babyspenat
- ½ dl vitt vin
- 1 dl grädde
- salt och nymalen svartpeppar
- smör att steka i
Gör så här:
- Dela fisken i två portionsbitar. Blanda saltlagen och lägg i fisken. Låt stå cirka 1 timme.
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Strimla purjolöken och fräs den i smör i 2-3 minuter utan att den tar färg. Tillsätt vinet och låt koka ihop i 5 minuter. Tillsätt grädden och koka ihop ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Rör ner spenaten.
- Ta upp fisken ur saltlagen och torka av den med hushållspapper. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Mal över vitpeppar och stek fisken gyllenbrun. Efterstek fisken i ugnen tills innertemperaturen är 47 grader (10-15 minuter).
- Bottna två tallrikar med purjolök och spenat och lägg fisken ovanpå. Servera med pressad potatis eller nykokt delikatesspotatis och en klyfta citron.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar