Ugnsbakad sejfilé med citronsås och pressad potatis
Ingredienser till 2 portioner
- 400 g sejfilé
- 1 dl rivet bröd eller ströbröd (t.ex. det hemgjorda av gammalt bröd i inlägget nedan)
- 1 klyfta vitlök
- ½ dl finhackad persilja
- 40 g hyvlat smör
- salt
Citronsås
- 1 dl crème fraiche
- ½ msk fiskfond
- ½ dl vatten
- saft och skal av ½ citron
- finskuren gräslök
- salt och nymalen vitpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Salta fisken och låt den stå en stund och rimmas.
- Blanda ströbröd med hackad persilja och vitlök.
- Dela fisken i portionsbitar och lägg dem i en ugnsform. Fördela brödsmulet på fisken och hyvla över smör med en osthyvel.
- Baka av mitt i ugnen i ungefär 15 minuter, kontrollera att fisken är tillagad rakt i genom.
- Vispa ihop crème fraiche, fiskfond och vatten och värm i en kastrull. Rör ner skuren gräslök och smaka av med citron, salt och peppar.
- Servera fisken med sås, pressad potatis och lätt kokta haricots verts.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar