tisdag 17 november 2020

Ugnsbakad sejfilé med citronsås och pressad potatis




Ingredienser till 2 portioner

  • 400 g sejfilé
  • 1 dl rivet bröd eller ströbröd (t.ex. det hemgjorda av gammalt bröd i inlägget nedan)
  • 1 klyfta vitlök
  • ½ dl finhackad persilja
  • 40 g hyvlat smör
  • salt

Citronsås

  • 1 dl crème fraiche
  • ½ msk fiskfond
  • ½ dl vatten
  • saft och skal av ½ citron
  • finskuren gräslök
  • salt och nymalen vitpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Salta fisken och låt den stå en stund och rimmas.
  3. Blanda ströbröd med hackad persilja och vitlök.
  4. Dela fisken i portionsbitar och lägg dem i en ugnsform. Fördela brödsmulet på fisken och hyvla över smör med en osthyvel.
  5. Baka av mitt i ugnen i ungefär 15 minuter, kontrollera att fisken är tillagad rakt i genom.
  6. Vispa ihop crème fraiche, fiskfond och vatten och värm i en kastrull. Rör ner skuren gräslök och smaka av med citron, salt och peppar.
  7. Servera fisken med sås, pressad potatis och lätt kokta haricots verts.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar