tisdag 2 juni 2020

Banankaka



Ett par brunprickiga bananer i fruktskålen såg inte så aptitliga ut, men en banankaka till kaffet är betydligt trevligare. Två bananer räcker till en form på ca 1½ liter. Receptet finns redan på bloggen, men här kommer reprisen:

Ingredienser
  • 1 ägg
  • 1½ dl socker
  • 2 mogna bananer
  • 4 msk grädde
  • 50 g smör
  • 21/4 dl vetemjöl
  • 1 tsk  bakpulver
  • ½ tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en kransform, ca 1½ l. Smält smöret och låt svalna. Mosa bananerna med en gaffel.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner bananen och smöret. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker. Rör ner blandningen i smeten och rör ner grädden.
  3. Häll smeten i formen och grädda cirka 45 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar