Ett par brunprickiga bananer i fruktskålen såg inte så aptitliga ut, men en banankaka till kaffet är betydligt trevligare. Två bananer räcker till en form på ca 1½ liter. Receptet finns redan på bloggen, men här kommer reprisen:
Ingredienser
- 1 ägg
- 1½ dl socker
- 2 mogna bananer
- 4 msk grädde
- 50 g smör
- 21/4 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- ½ tsk bikarbonat
- 1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en kransform, ca 1½ l. Smält smöret och låt svalna. Mosa bananerna med en gaffel.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner bananen och smöret. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker. Rör ner blandningen i smeten och rör ner grädden.
- Häll smeten i formen och grädda cirka 45 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar