Dagen före midsommarafton passar en burgare bra - sillen får vänta till i morgon!
Ingredienser till 2 burgare
- 300 g nötfärs, gärna högrev
- 1 tsk worcestershiresås
- salt och nymalen svartpeppar
- 2 hamburgerbröd (hembakade eller köpta av god kvalitet)
- 2 salladsblad (huvudsallad eller romansallad)
- 1 tomat
- 2 rejäla skivor lagrad ost
- dressing på gräddfil, majonnäs och chilisås
- picklad rödlök
Gör så här:
- Blanda nötfärsen med worcestershiresås, salt och peppar. Forma 2 burgare och pressa ihop dem så att de inte spricker vid grillningen.
- Grilla hamburgarna och de delade bröden. Du kan använda en grillpanna om du inte har möjlighet att tända en kolgrill eller gasgrill. Själv bor jag i lägenhet och använder alltid grillpanna! Låt ostskivorna smälta på burgarna mot slutet av grillningen.
- Lägg lite dressing på underdelen av brödet. Fortsätt med salladsblad, burgare och tomatskiva.
- Toppa med resten av dressingen och den picklade rödlöken.
- Till burgarna serverar jag ugnsbakade potatishalvor av amandinepotatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar