torsdag 18 juni 2020

Sommarburgare



Dagen före midsommarafton passar en burgare bra - sillen får vänta till i morgon!

Ingredienser till 2 burgare

  • 300 g nötfärs, gärna högrev
  • 1 tsk worcestershiresås
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 2 hamburgerbröd (hembakade eller köpta av god kvalitet)
  • 2 salladsblad (huvudsallad eller romansallad)
  • 1 tomat
  • 2 rejäla skivor lagrad ost
  • dressing på gräddfil, majonnäs och chilisås
  • picklad rödlök

Gör så här:

  1. Blanda nötfärsen med worcestershiresås, salt och peppar. Forma 2 burgare och pressa ihop dem så att de inte spricker vid grillningen.
  2. Grilla hamburgarna och de delade bröden. Du kan använda en grillpanna om du inte har möjlighet att tända en kolgrill eller gasgrill. Själv bor jag i lägenhet och använder alltid grillpanna! Låt ostskivorna smälta på burgarna mot slutet av grillningen.
  3. Lägg lite dressing på underdelen av brödet. Fortsätt med salladsblad, burgare och tomatskiva.
  4. Toppa med resten av dressingen och den picklade rödlöken.
  5. Till burgarna serverar jag ugnsbakade potatishalvor av amandinepotatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar