söndag 7 juni 2020

Ugnsstekt kyckling med örter


Ugnsstekt kyckling med olika örter blir en bra försommarmiddag.


Ingredienser till 4 portioner

  • 1 färsk kyckling (ca 1,3 kg)
  • 1 dl hackade örtkryddor (t.ex. salvia, timjan, rosmarin, oregano, persilja)
  • rivet skal av en citron
  • saften av ½ citron
  • 50 g smält smör
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 kg potatis, t.ex. amandine

Senapskräm

  • 1½ dl turkisk yoghurt
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 tsk grov skånsk senap
  • 1 tsk honung
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Dela kycklingen i 8-10 delar (spara skrovet till buljong vid ett senare tillfälle). Salta och peppra.
  3. Lägg kycklingen i en ugnsform. Dela potatisen i halvor och lägg dem i formen tillsammans med kycklingen.
  4. Blanda örterna, rivet citronskal och citronsaft med smöret och ringla det över kyckling och potatis.
  5. Ställ in i ugnen och låt steka i cirka 1 timme. Kontrollera att kycklingen är genomstekt.
  6. Blanda samman senapskrämen och servera den tillsammans med kyckling och potatis. En blandad grönsallad är gott till. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar