Ugnsstekt kyckling med olika örter blir en bra försommarmiddag.
Ingredienser till 4 portioner
- 1 färsk kyckling (ca 1,3 kg)
- 1 dl hackade örtkryddor (t.ex. salvia, timjan, rosmarin, oregano, persilja)
- rivet skal av en citron
- saften av ½ citron
- 50 g smält smör
- salt och nymalen svartpeppar
- 1 kg potatis, t.ex. amandine
Senapskräm
- 1½ dl turkisk yoghurt
- 1 tsk dijonsenap
- 2 tsk grov skånsk senap
- 1 tsk honung
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Dela kycklingen i 8-10 delar (spara skrovet till buljong vid ett senare tillfälle). Salta och peppra.
- Lägg kycklingen i en ugnsform. Dela potatisen i halvor och lägg dem i formen tillsammans med kycklingen.
- Blanda örterna, rivet citronskal och citronsaft med smöret och ringla det över kyckling och potatis.
- Ställ in i ugnen och låt steka i cirka 1 timme. Kontrollera att kycklingen är genomstekt.
- Blanda samman senapskrämen och servera den tillsammans med kyckling och potatis. En blandad grönsallad är gott till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar