Kanske är det här det snabbaste man kan tänka sig om man vill ha sommarfika - en rulltårta med äpplemos eller sylt. Om man har lite mer tid kan det bli drömtårta med smörkräm. Tillsätt då 2 msk kakao i smeten och låt kakan svalna ordentligt innan du brer över smörkräm. Vill man vara riktigt effektiv gör man dubbel sats och siktar ner kakao i hälften av smeten, och vips har man två olika kakor!
Ingredienser till 1 rulltårta (långpanna ca 30 x 40 cm)
- 3 ägg
- 1½ dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- ½ dl mjölk
Fyllning
- 2 dl äppelmos eller annan sylt
Smörkrämsfyllning
- 100 g rumsvarmt smör
- 2 dl florsocker
- 1 äggula
- 1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Vispa ägg och socker riktigt pösigt.
- Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner det i smeten. Rör t.ex. med en slickepott.
- Blanda i mjölken.
- Fodra en långpanna med bakplåtspapper eller smort smörpapper, Häll smeten i formen.
- Grädda ca 5 minuter tills den fått fin färg.
- Sockra på kakan och stjälp upp den på ett smörpapper.
- Bred på sylten och rulla ihop på längden. Ta hjälp av pappret så får du en jämn och fin rulle.
Ta hjälp av smörpappret när du rullar ihop kakan |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar