Så här i grilltider är fläskkarré en ofta använd styckningsdetalj, väl marmorerad och mör. Innan man lägger köttet på grillen måste det kryddas, antingen genom en torr rub eller som här i en marinad. Om du inte vill grilla går det lika bra att steka i stekpannan. Servera köttet med en lite uppkryddad bea och rostad potatis.
2 portioner
- 2 skivor benfri fläskkarré
- salt
Marinad
- 1 msk torkade örtkryddor
- 1 riven vitlöksklyfta
- grovmalen svartpeppar
- 1½ dl rödvin
Gör så här:
- Smula örtkryddorna och blanda med peppar och riven vitlök. Gnid in köttskivorna med blandningen.
- Lägg köttskivorna i dubbla plastpåsar och häll över rödvinet. Pressa ut luften ur påsarna och knyt till. Se till att köttet täcks av marinaden. Lägg in köttet i kylen och låt dem marinera i några timmar eller över natten. Vänd köttpåsen då och då för att kontrollera att marinaden täcker köttet.
- Ta fram köttet och torka av. Låt köttet stå framme så att det inte är kallt när du ska grilla. Salta.
- Grilla köttet eller stek i lite smör.
- Servera med ugnsrostad potatis och bea eventuellt kryddad med curry. En tomatsallad smakar gott till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar