söndag 28 juni 2020

Rödvinsmarinerad fläskkarré




Så här i grilltider är fläskkarré en ofta använd styckningsdetalj, väl marmorerad och mör. Innan man lägger köttet på grillen måste det kryddas, antingen genom en torr rub eller som här i en marinad. Om du inte vill grilla går det lika bra att steka i stekpannan. Servera köttet med en lite uppkryddad bea och rostad potatis.

2 portioner

  • 2 skivor benfri fläskkarré
  • salt

Marinad

  • 1 msk torkade örtkryddor
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • grovmalen svartpeppar
  • 1½ dl rödvin

Gör så här:

  1. Smula örtkryddorna och blanda med peppar och riven vitlök. Gnid in köttskivorna med blandningen.
  2. Lägg köttskivorna i dubbla plastpåsar och häll över rödvinet. Pressa ut luften ur påsarna och knyt till. Se till att köttet täcks av marinaden. Lägg in köttet i kylen och låt dem marinera i några timmar eller över natten. Vänd köttpåsen då och då för att kontrollera att marinaden täcker köttet.
  3. Ta fram köttet och torka av. Låt köttet stå framme så att det inte är kallt när du ska grilla. Salta.
  4. Grilla köttet eller stek i lite smör.
  5. Servera med ugnsrostad potatis och bea eventuellt kryddad med curry. En tomatsallad smakar gott till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar