måndag 4 november 2019

Pasta med jordärtskocka och ädelost



En vardagsräddare! Fylld pasta med stekta jordärtskockor, toppad med ädelost

Ingredienser till 2 portioner

  • 250 g färsk pasta fylld med ricotta och spenat
  • 500 g jordärtskockor
  • 70 g ädelost
  • salt och nymald svartpeppar
  • 2 msk hackad färsk timjan
  • smör och rapsolja

Gör så här:

  1. Skala jordärtskockorna och skiva dem tunt på mandolin. Lägg dem i vatten så att de inte mörknar.
  2. Bryn lite smör och rapsolja i en stekpanna och lägg i jordärtskocksskivorna. Stek dem tills de blir mjuka och gyllenbruna. Salta, peppra och blanda i timjan. Håll varmt på låg värme.
  3. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Spara 1½ dl av pastavattnet och häll pastan i ett durkslag,
  5. Blanda pastavattnet i stekpannan med jordärtskockorna och rör ner pastan.
  6. Lägg upp på varma tallrikar och toppa med smulad ädelost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar