En vardagsräddare! Fylld pasta med stekta jordärtskockor, toppad med ädelost |
Ingredienser till 2 portioner
- 250 g färsk pasta fylld med ricotta och spenat
- 500 g jordärtskockor
- 70 g ädelost
- salt och nymald svartpeppar
- 2 msk hackad färsk timjan
- smör och rapsolja
Gör så här:
- Skala jordärtskockorna och skiva dem tunt på mandolin. Lägg dem i vatten så att de inte mörknar.
- Bryn lite smör och rapsolja i en stekpanna och lägg i jordärtskocksskivorna. Stek dem tills de blir mjuka och gyllenbruna. Salta, peppra och blanda i timjan. Håll varmt på låg värme.
- Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisningen på förpackningen.
- Spara 1½ dl av pastavattnet och häll pastan i ett durkslag,
- Blanda pastavattnet i stekpannan med jordärtskockorna och rör ner pastan.
- Lägg upp på varma tallrikar och toppa med smulad ädelost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar