Cannelloni kan vara ett litet pyssel, men om man som jag gör här använder färska lasagneplattor är det inte så besvärligt. Hemgjord pasta är förstås ett snäpp upp på skalan, men det är ju bara måndag... Ett annat sätt är ju att använda färdiga torkade cannellonirör. Fyllningen kan varieras, men jag återvänder ofta till ricotta och spenat. Pasta och spenat är en kombo som jag verkligen gillar i alla olika sammanhang. Det här receptet finns redan på bloggen, men repriser behövs ibland för att minnet ska komma igång.
2 portioner
- 200 g färska lasagneplattor
- lite riven parmesanost att toppa med
Fyllning
- 250 g fryst och tinad bladspenat
- 200 g svamp av valfri sort (kastanjechampinjoner fungerar fint)
- salt, nymalen svartpeppar och lite nyriven muskot
- 1 ask ricottaost, 250 g
- smör och rapsolja att fräsa i
- 2 msk riven parmesan
Ostsås
- 2 msk smör
- 1½ msk mjöl
- 2 dl standardmjölk
- 1 nypa kajennpeppar
- 1½ dl riven lagrad ost
- 1 msk riven parmesan
- l burk crème fraiche
- salt och nymalen vitpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Smält smör till ostsåsen i en kastrull. Rör ner mjöl och lite kajennpeppar. Vispa ner mjölken så att såsen blir slät. Låt koka på låg värme cirka 5 minuter för att ta bort mjölsmaken. Rör då och då i kastrullen så att såsen inte bränner.
- Blanda ner ost och låt såsen svalna. Rör ner crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
- Fräs spenaten i lite smör och rapsolja. Krydda med salt, peppar och muskot. Fräs tills vätskan kokat in. Låt spenaten svalna.
- Dela svampen och fräs den i rapsolja tills den är mjuk och vattnet kokat in.
- Blanda spenaten med svampen. Rör ner ricotta och parmesanost. Krydda med salt och peppar.
- Bred ut lite av ostsåsen i botten av en ugnsform.
- Klicka fyllning på en lasagneplatta i taget och rulla ihop. Lägg i ugnsformen med skarven nedåt.
- Bred resten av ostsåsen över rullarna och strö över parmesanost.
- Baka av i ugnen cirka 20 minuter.
- Servera med en grönsallad
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar