måndag 18 november 2019

Frukostbullar med råg och graham






De här frukostbullarna gör jag då och då. De är matiga och går snabbt att blanda samman. I morse var det dags igen!

Ingredienser till 16 bullar

  • 25 g smör
  • 50 g jäst
  • 3 dl vatten
  • 2 dl filmjölk
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk socker
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 2 dl rågmjöl
  • 9 dl vetemjöl

Till pensling

  • filmjölk
  • vallmofrön

Gör så här:

  1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret. Häll i vatten och filmjölk. Värm till fingerljummet och häll blandningen över jästen och rör så att jästen löser sig.
  2. Blanda ner salt, socker, grahamsmjöl och rågmjöl. Arbeta ner det mesta av vetemjölet (ca 4 minuter i maskin). Strö över mjöl, plasta bunken och låt degen jäsa cirka 30 minuter.
  3. Slå upp degen på mjölat bakbord och knåda väl. Forma 16 bullar och låt dem jäsa på plåt med bakplåtspapper i cirka 20 minuter. Värm under tiden ugnen till 225 grader.
  4. Pensla bullarna med filmjölk och strö över vallmofrön. Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar