Toast Skagen är ju en fantastisk klassiker. Här har jag gjort en variant utan räkor, men med varmrökt öring i stället, en smakrik förrätt. Du kan självklart ersätta öringen med någon annan varmrökt fisk som du gillar.
Ingredienser till 4 portioner
- 4 skivor formbröd
- 1 dl majonnäs
- ½ dl crème fraiche
- 200 g varmrökt öring
- ½ finhackad rödlök
- ½ dl finskuren dill
- ½ dl riven pepparrot
- 1 msk pressad citron
- salt och nymalen vitpeppar
- smör att steka i
- stenbitsrom eller sikrom att toppa med
Gör så här:
- Ta ut rundlar av formbröd. Stek i smör och låt brödet rinna av på hushållspapper.
- Blanda majonnäs och crème fraiche i en skål. Blanda i de andra ingredienserna utom fisken.
- Ta bort skinn och ben från fisken och dra isär köttet. Blanda försiktigt ner i skålen.
- Lägg röran på de stekta brödskivorna och toppa med rom och en dillvippa.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar