söndag 17 november 2019

Toast med varmökt öring




Toast Skagen är ju en fantastisk klassiker. Här har jag gjort en variant utan räkor, men med varmrökt öring i stället, en smakrik förrätt. Du kan självklart ersätta öringen med någon annan varmrökt fisk som du gillar.

Ingredienser till 4 portioner

  • 4 skivor formbröd
  • 1 dl majonnäs
  • ½ dl crème fraiche
  • 200 g varmrökt öring
  • ½ finhackad rödlök
  • ½ dl finskuren dill
  • ½ dl riven pepparrot
  • 1 msk pressad citron
  • salt och nymalen vitpeppar
  • smör att steka i
  • stenbitsrom eller sikrom att toppa med

Gör så här:

  1. Ta ut rundlar av formbröd. Stek i smör och låt brödet rinna av på hushållspapper.
  2. Blanda majonnäs och crème fraiche i en skål. Blanda i de andra ingredienserna utom fisken.
  3. Ta bort skinn och ben från fisken och dra isär köttet. Blanda försiktigt ner i skålen.
  4. Lägg röran på de stekta brödskivorna och toppa med rom och en dillvippa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar