Bacon är en bra smaksättare, här får köttfärsbiffar smak av att lindas in i bacon. Till sist får biffarna gå klara i en sås som ger ytterligare smak. Servera med kort pasta eller kokt potatis.
Ingredienser till 4 portioner
- 5 hg blandfärs
- 1 paket bacon
- 1 riven gul lök
- 1 mosad kokt potatis
- 3 msk ströbröd
- 1 ägg
- 1 dl mjölk
- 2 tsk dijonsenap
- 1 tsk torkad dragon
- salt och nymalen svartpeppar
- smör till stekningen
Sås
- 1 msk smör
- 1 msk mjöl
- 2 dl oxbuljong
- 1 dl grädde
- 2 tsk soja
- ½ dl hackad ättiksgurka
- ½ dl syltlök
- ½ dl svarta urkärnade kalamataoliver
- ½ dl hackade soltorkade tomater
- salt och nymalen svartpeppar
- 2 msk hackad persilja
Gör så här:
- Blanda ingredienserna till färsen och forma små biffar. Linda in varje biff i en skiva bacon. Bryn biffarna i smör och ställ åt sidan.
- Fräs smör och mjöl till såsen. Späd med buljong och grädde och låt koka upp. Tillsätt de övriga ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
- Lägg i biffarna och låt alltsammans puttra tills biffarna är klara, ca 10 minuter. Strö över lite hackad persilja.
- Servera med kort pasta eller kokt potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar