onsdag 20 november 2019

Baconlindade bifffar i smakrik sås




Bacon är en bra smaksättare, här får köttfärsbiffar smak av att lindas in i bacon. Till sist får biffarna gå klara i en sås som ger ytterligare smak. Servera med kort pasta eller kokt potatis.

Ingredienser till 4 portioner

  • 5 hg blandfärs
  • 1 paket bacon
  • 1 riven gul lök
  • 1 mosad kokt potatis
  • 3 msk ströbröd
  • 1 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk torkad dragon
  • salt och nymalen svartpeppar
  • smör till stekningen

Sås

  • 1 msk smör
  • 1 msk mjöl
  • 2 dl oxbuljong
  • 1 dl grädde
  • 2 tsk soja
  • ½ dl hackad ättiksgurka
  • ½ dl syltlök
  • ½ dl svarta urkärnade kalamataoliver
  • ½ dl hackade soltorkade tomater
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 2 msk hackad persilja

Gör så här:

  1. Blanda ingredienserna till färsen och forma små biffar. Linda in varje biff i en skiva bacon. Bryn biffarna i smör och ställ åt sidan.
  2. Fräs smör och mjöl till såsen. Späd med buljong och grädde och låt koka upp. Tillsätt de övriga ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg i biffarna och låt alltsammans puttra tills biffarna är klara, ca 10 minuter. Strö över lite hackad persilja.
  4. Servera med kort pasta eller kokt potatis.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar