Torsdag och det betyder ofta soppdag hos oss. Till en soppa behövs ett gott bröd, men idag har jag tagit fram det gamla receptet på matmuffins, riktigt gott. Här kommer det i repris:
12 stycken
- 5 dl vetemjöl
- 3½ dl grahamsmjöl
- 3 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 1 tsk torkad basilika
- 1 tsk torkad oregano
- 1 tsk persillade
- rivet skal av ½ citron
- 3 ägg
- 2½ dl vatten
- 1½ dl naturell yoghurt
- 1 dl olivolja
- 50 g fryst bladspenat
Smaksättning
- ½ skivad rödlök
- 12 soltorkade tomater
- 75 g fetaost
- Sätt ugnen på 180 grader. Sätt 12 muffinsformar i en muffinsplåt eller dubbla muffinsformar på en bakplåt.
- Blanda alla torra ingredienser i en skål. Vispa samman ägg, vatten, yoghurt, olja och bladspenat (behöver inte tinas). Blanda äggblandningen med de torra ingredienserna och blanda väl.
- Fördela smeten i de 12 formarna. Stick ner smaksättningen (en skiva rödlök, en tärning fetaost och en soltorkad tomat i varje muffin). Grädda mitt i ugnen cirka 35 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar