Tisdag och fiskdag. Idag äter vi sejfilé, en pålitlig och prisvärd vardagsfisk. Det är alltid enkelt att tillaga fisk i ugnen, den blir klar samtidigt som potatisen kokar. Till den här rätten passar det bra med pressad potatis, men kokt går också bra. Några lättkokta grönsaker gör måltiden komplett.
Ingredienser till 2 portioner
- 4 hg sejfilé
- salt och nymalen svartpeppar
- 2 msk skånsk grovmalen senap
- 2 dl grädde eller gräddmjölk
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Dela fisken i portionsbitar och lägg dem i en ugnsform. Salta och mal över svartpeppar.
- Blanda grädde och senap. Häll blandningen över fisken.
- Ställ in mitt i ugnen och tillaga ca 20 minuter.
- Servera med pressad potatis och lättkokta grönsaker, t.ex. vaxbönor och broccoli.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar