tisdag 12 november 2019

Sejfilé med senap och grädde




Tisdag och fiskdag. Idag äter vi sejfilé, en pålitlig och prisvärd vardagsfisk. Det är alltid enkelt att tillaga fisk i ugnen, den blir klar samtidigt som potatisen kokar. Till den här rätten passar det bra med pressad potatis, men kokt går också bra. Några lättkokta grönsaker gör måltiden komplett.

Ingredienser till 2 portioner

  • 4 hg sejfilé
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 2 msk skånsk grovmalen senap
  • 2 dl grädde eller gräddmjölk

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Dela fisken i portionsbitar och lägg dem i en ugnsform. Salta och mal över svartpeppar.
  3. Blanda grädde och senap. Häll blandningen över fisken.
  4. Ställ in mitt i ugnen och tillaga ca 20 minuter.
  5. Servera med pressad potatis och lättkokta grönsaker, t.ex. vaxbönor och broccoli.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar