Idag har gör jag kycklingbuljong. Några sparade kycklingskrov i frysen fick åka ner i en gryta. Först tärnade jag en gul lök, en morot och ett par selleristjälkar och fräste dem i rapsolja. I med styckade skrovdelar och låt alltsammans fräsa en stund.
Därefter hällde jag i kokande vatten från vattenkokaren. Några vitpepparkorn, några kryddpepparkorn, salt och ett par lagerblad lades ner i grytan. Efter att jag skummat av koket står nu alltsammans på spisen och får puttra ett par timmar. Efter kokningen silar jag buljongen och kokar ihop den en stund. Den avsvalnade buljongen häller jag i små plastburkar som ställs i frysen. Vips finns god buljong att ta fram för framtida behov!
Därefter hällde jag i kokande vatten från vattenkokaren. Några vitpepparkorn, några kryddpepparkorn, salt och ett par lagerblad lades ner i grytan. Efter att jag skummat av koket står nu alltsammans på spisen och får puttra ett par timmar. Efter kokningen silar jag buljongen och kokar ihop den en stund. Den avsvalnade buljongen häller jag i små plastburkar som ställs i frysen. Vips finns god buljong att ta fram för framtida behov!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar