måndag 14 oktober 2019

Caponata




Caponata är en siciliansk grönsaksröra, Italiens motsvarighet till den franska ratatouillen. Här bärs de italienska smakerna fram av kapris och vinäger. Ät den med en bit bröd eller som ett tillbehör till kyckling, kött eller vegetariska biffar.

Ingredienser till 2 portioner

  • ½ gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ aubergine
  • ½ zucchini
  • 1 röd eller gul paprika
  • 1 stjälk blekselleri
  • 2 msk olivolja
  • 1 burk tomater av god kvalitet
  • 2 msk kapris
  • 1 dl gröna oliver
  • 2 msk gula russin
  • ½ msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk strösocker
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Hacka lök och vitlök.
  2. Skär aubergine, zucchini och paprika i tärningar och sellerin i skivor.
  3. Fräs alltsammans i en stekgryta i lite olivolja tills det får lite färg.
  4. Häll i tomaterna, kapris, oliver, russin och vinäger. Låt sjuda på låg värme utan lock i en halvtimme.
  5. Smaka av med socker. salt och peppar.

Idag serverade jag caponata med kikärtsbiffar


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar