Vanligtvis gör jag fried rice med bacon, men idag blev det en vegetarisk variant med champinjoner och grönkål. Passa på att koka lite extra om du har ris till middag så är huvudingrediensen klar till en måltid med fried rice!
Ingredienser till 2 portioner
- 1 dl strimlad kimchi
- ½ rödlök, skuren i båtar
- 1 hackad liten morot
- 100 g grönkål
- 100 g kastanjechampinjoner i skivor
- 3 msk kimchispad
- 1 msk ljus soja
- 1 msk gochujangpasta
- 4 dl kallt kokt jasminris
- 1½ msk ostronsås
- rapsolja till stekning
- 2 tsk sesamolja
- salt och nymalen svartpeppar
Topping
- 1 msk rostade sesamfrön
- 2 stekta ägg
Gör så här:
- Dela grönkålen i mindre bitar och hacka den grova mittstjälken fint.
- Hetta upp en stor stekpanna med rapsolja. Lägg i kimchi, svamp, lök, morötter, hacket av grönkålsstjälken, soja och gochujang. Stek i 5 minuter och tillsätt grönkålsbladen och stek i ytterligare 5 minuter.
- Tillsätt riset och ostronsås. Rör om och stek ytterligare 5 minuter. Salta, peppra och smaksätt med sesamolja.
- Stek äggen på ena sidan i lite rapsolja på ganska hög värme så att äggens kanter blir frasiga.
- Lägg upp det nystekta riset i två djupa tallrikar och toppa med ägg och rostade sesamfrön.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar