onsdag 16 oktober 2019

Filmjölksbröd med morötter

Rivna morötter gör det här brödet extra saftigt

Ingredienser till 2 bröd

  • 1 morot
  • 5 dl havregryn
  • 12 dl vetemjöl
  • 1 msk salt
  • 1 msk bikarbonat
  • 1 l filmjölk
  • 1 dl mörk sirap

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  3. Skala och riv moroten.
  4. Blanda ner den rivna moroten, filmjölk och sirap. Rör till en kladdig smet,
  5. Klicka ner smeten i två smorda avlånga formar.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 55 minuter
  7. Låt bröden svalna inlindade i bakduk innan du skär i dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar