Nu finns det älgkött i köttdiskarna! Idag äter vi älgfärsbiffar med smörstekta trattkantareller - och känner den klara höstluften. Servera gärna biffarna med potatismos, vinbärsgelé och en god gräddig sås.
Ingredienser till 4 portioner
- 500 g älgfärs
- 2 msk ströbröd
- 1 dl grädde
- 1 kokt pressad potatis
- 2 ägg
- ½ gul lök
- 2 tsk dijonsenap
- salt, nymalen svartpeppar och lite kryddpeppar
- smör att steka i
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Låt ströbrödet svälla en stund i grädden. Blanda ner potatis, ägg och dijonsenap. Riv löken och blanda ner tillsammans med färsen. Smaka av med salt och peppar.
- Forma färsen till 8 biffar och bryn dem i smör i en stekpanna. Lägg biffarna i en ugnsform och låt dem steka klart i ugnen ca 15 minuter. Vispa ur stekpannan med en skvätt vatten, sila och spara till såsen.
- Bryn kantarellerna i smör och smaka av med lite salt.
- Gör en sås på stekskyn och grädde. Red av med majsstärkelse och blanka av med en klick smör. Smaka av med japansk soja, salt, peppar och en klick rödvinbärsgelé.
- Servera biffarna toppade med trattkantareller tillsammans med potatismos, sås och rödvinbärsgelé. Några lättkokta morötter är gott till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar