söndag 6 oktober 2019

Kalvlever Anglais




Vi äter för lite inälvsmat! Nu får det bli min absoluta favorit: Kalvlever Anglais. Bacon och kapris ger den extra touchen som levern behöver. Det är dock viktigt att inte översteka levern, den ska vara ljust rosa inuti annars blir den torr och tråkig! Servera med ugnsstekta potatisklyftor, som du låter steka medan du tillagar levern. Om du gillar picklad rödlök är det ett gott tillbehör,

Ingredienser till 2 portioner

  • 100 g bacon, i breda strimlor
  • 300 g kalvlever utan hinnor
  • salt och nymalen vitpeppar
  • vetemjöl att vända leverskivorna i
  • smör till stekning
  • 1 msk pressad citron
  • 1 finhackad schalottenlök
  • ½ dl kapris
  • 2 msk hackad persilja

Gör så här:

  1. Stek baconet knaprigt i stekpanna och låt det rinna av på hushållspapper.
  2. Putsa levern och skär den i centimetertjocka skivor. Salta, peppra och vänd skivorna i vetemjöl.
  3. Stek leverskivorna hastigt i smör och på båda sidor. Låt vila.
  4. Vispa ur stekpannan med en skvätt vatten och lite citronsaft. Tillsätt lite smör och hackad schalottenlök och låt det puttra samman. Tillsätt kapris, hälften av persiljan och baconstrimlorna..
  5. Servera kalvleverskivorna toppade med fräset och resten av persiljan tillsammans med ugnsbakade potatisklyftor och eventuellt picklad rödlök.

Picklad rödlök passar bra till

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar