Idag blir det sill/strömming till middag. Här på västkusten fiskar vi sill, men norr om Kalmarsund i Östersjön blir det strömming. Samma fisk, men Östersjöströmmingen innehåller miljögifter som man ska vara lite försiktig med. Det här receptet finns redan på bloggen, men förtjänar att upprepas - alla variationer på sillrecept som finns behövs för att vi ska äta mer av denna goda, nyttiga och billiga fisk!
4 portioner
- 600 g sillfiléer
- 2 dl gräddfil
- 1 äggula
- 2 msk skånsk grovkornig senap
Panering
- 2 dl rågmjöl
- salt
- smör till stekningen
Gör så här:
- Skölj sillen och ta bort ryggfenan. Låt sillen rinna av.
- Blanda samman gräddfil, äggula och senap. Lägg i sillen och vänd den några gånger. Låt sillen stå i kylen minst en timme.
- Ta upp sillen och låt den rinna av på en upp och nervänd tallrik. Salta på köttsidan.
- Vik ihop sillarna antingen så att de ser hela ut eller tvärs över. Vänd i rågmjöl.
- Stek i smör och servera genast tillsammans med ett gott potatismos och tomatsallad med finhackad rödlök och basilika.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar