tisdag 1 oktober 2019

Senapsmarinerade sillfiléer




Idag blir det sill/strömming till middag. Här på västkusten fiskar vi sill, men norr om Kalmarsund i Östersjön blir det strömming. Samma fisk, men Östersjöströmmingen innehåller miljögifter som man ska vara lite försiktig med. Det här receptet finns  redan på bloggen, men förtjänar att upprepas - alla variationer på sillrecept som finns behövs för att vi ska äta mer av denna goda, nyttiga och billiga fisk!

4 portioner

  • 600 g sillfiléer
  • 2 dl gräddfil
  • 1 äggula
  • 2 msk skånsk grovkornig senap

Panering

  • 2 dl rågmjöl
  • salt
  • smör till stekningen

Gör så här:

  1. Skölj sillen och ta bort ryggfenan. Låt sillen rinna av.
  2. Blanda samman gräddfil, äggula och senap. Lägg i sillen och vänd den några gånger. Låt sillen stå i kylen minst en timme.
  3. Ta upp sillen och låt den rinna av på en upp och nervänd tallrik. Salta på köttsidan.
  4. Vik ihop sillarna antingen så att de ser hela ut eller tvärs över. Vänd i rågmjöl.
  5. Stek i smör och servera genast tillsammans med ett gott potatismos och tomatsallad med finhackad rödlök och basilika.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar