Fin torsk i fiskdisken idag! Då blir det fredagskväll med fisk.
Ingredienser till 2 portioner:
- 350 g torskrygg utan skinn
- ½ l vatten
- ½ dl salt
- nymalen svartpeppar
- lite olja till ugnsformen
Spenat
- 100 g färsk spenat
- 1 dl grädde av valfri fetthalt
- 1 dl riven parmesanost
- olivolja att fräsa i
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Blanda salt och vatten till en lag. Dela torsken i 2 portionsbitar och låt dem rimma i lagen ca 15 minuter.
- Sätt ugnen på 140 grader. Ringla lite olja i en ugnsform. Torka av fisken och lägg den i formen. Mal över lite svartpeppar. Baka av fisken mitt i ugnen i cirka 20 minuter till en innertemperatur på 45-50 grader.
- Skölj spenaten och låt den rinna av.
- Fräs spenaten i en stekpanna i lite olja. Häll över grädden och låt alltsammans koka ihop några minuter. Tillsätt riven parmesan och smaka av med salt och peppar.
- Servera fisken på en bädd av spenat tillsammans med mandelpotatis eller pressad potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar