En enkel variation på vardagslax! |
Ingredienser till 2 portioner
- 2 bitar laxfilé à 150 g
- 1 morot
- 1 palsternacka
- 1/4 blomkålshuvud
- 1 bit rotselleri
- ½ aubergine
- 1 rödlök
- olivolja att ringla över
- salt och nymalen svartpeppar
- lite färsk timjan
Tsatsiki
- 1 dl turkisk yoghurt
- ½ slanggurka
- salt
- 1 vitlöksklyfta
- nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Börja med tsatsikin. Riv gurkan och salta. Låt raspet stå i några minuter. Krama ur vätskan och blanda gurkan med yoghurt, riven vitlök och svartpeppar. Låt stå i kylen fram till serveringen.
- Sätt ugnen på 200 grader
- Skala och dela grönsakerna i grova bitar. Lägg i en ugnsform och ringla över olivolja. Salta, peppra och strö över lite hackad timjan. Baka mitt i ugnen ca 25 minuter.
- Sänk ugnsvärmen till 150 grader.
- Lägg laxbitarna i en ugnsform. Salta, peppra, strö över hackad timjan och ringla över lite olivolja.
- Baka rotsaker och lax tills laxens innertemperatur är 47 grader.
- Servera laxen med grönsakerna och tsatsikin.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar