Värmande kycklinggryta när vi har vintertemperaturer ute! |
Temperaturen har krupit nedåt och vad är väl godare då än en värmande gryta. Idag blir det en gryta med kyckling.
Ingredienser till 4 portioner
- 1 färsk kyckling (ca 1,3 kg)
- 2 msk olivolja att steka i
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 1 burk körsbärstomater
- 2 msk tomatpuré
- 1 msk koncentrerad kycklingfond
- 2 dl vatten
- 1 msk hackad rosmarin
- 1 dl urkärnade kalamataoliver
- en näve torkade trattkantareller som du blötlägger
- rivet skal av 1 citron
- lite pressad citron
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Dela kycklingen i 8 bitar (spara skrovet till buljong vid ett senare tillfälle).
- Salta, peppra och bryn kycklingdelarna i olivoljan tills de får fin färg. (Använd en stor stekgryta.) Sänk värmen och tillsätt den hackade vitlöken. Passa noga så att vitlöken inte blir bränd.
- Tillsätt tomatpurén och låt den fräsa med någon minut.
- Blanda ner körsbärstomaterna, blötlagda trattkantareller, vatten, fond och rosmarin.
- Låt alltsammans koka på låg värme ca 20 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt.
- Blanda ner halverade oliver och citronskal. Smaka av med lite citronsaft samt ytterligare salt och peppar så att du får en bra balans.
- Servera med potatis eller pasta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar