En fräsch fiskrätt när du känner för något asiatiskt. Torsken serveras med risnudlar och en salsa med mango och melon.
Ingredienser till 2 portioner
- 400 g torskrygg utan skinn
- 3 msk japansk soja
- 2 rivna klyftor vitlök
- 1 bit riven ingefära
Salsa
- 1 mango
- ½ galiamelon
- 2 salladslökar
- ½ röd chili
- ½ lime - skal och saft
- flingsalt
- nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Dela fisken i 2 portionsbitar. Blanda soja, vitlök och ingefära. Häll blandningen över fisken och låt fisken marinera minst 1 timme. Vänd någon gång under tiden.
- Skala och tärna mango och melon. Strimla salladslöken. Blanda i en skål tillsammans med hackad chili och rivet skal och saft av limen Strö över flingsalt och mal över svartpeppar.
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Lägg fisken i en ugnsform och baka den i ugnen tills innertemperaturen är 47 grader.
- Koka risnudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
- Servera fisken med nudlar och salsa.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar