En festlig fiskrätt som serveras med potatismos eller pressad potatis.
Ingredienser till 2 portioner
- 300 g rödtungafiléer
- salt
- ½ dl vitt vin
Hummersås
- 1 msk smör
- 1 msk vetemjöl
- 1 msk koncentrerad hummerfond
- 2 dl fiskbuljong
- ½ dl grädde
- kajennpeppar
- pressad citronsaft
- salt
Västerbottenschips
- 2 msk riven västerbottensost
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg ut osten i två högar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter tills chipsen fått fin färg och låt dem svalna.
- Salta fiskfiléerna och rulla ihop dem. Lägg fisken i en ugnsform och häll över vinet. Täck fisken med smörat smörpapper och baka av mitt i ugnen 10-15 minuter.
- Smält smör till såsen i en kastrull. Vispa ner mjölet och späd med lite fiskbuljong i taget.
- Häll i grädde och hummerfond och låt såsen koka en stund.
- Krydda med salt, citronsaft och kajennpeppar
- Servera fisken med potatismos, västerbottenchips och hummersås. Garnera med ärtskott, gröna blad och lite picklad fänkål
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar