Jag har tidigare haft med den härliga japanska pannkakan här på bloggen. Idag gör jag den helt vegetarisk!
2 portioner
Smeten
- 2 dl mjöl
- 2 dl grönsaksbuljong
- 3 ägg
- 1 tsk bakpulver
- salt och nymalen svartpeppar
Fyllning
- 150 g vitkål
- ½ aubergine
- 100 g skogschampinjoner
Topping
- okonomiyakisås (eller worchestersås blandad med lite ketchup, dijonsenap och lite vatten)
- japansk majonnäs (eller vanlig majonnäs utblandad med lite mjölk)
- bonitoflingor (kan ersättas med finhackad salladslök)
- sjögräsflingor
Gör så här:
- Blanda ingredienserna till smeten i en stor skål. smeten ska vara som en ganska tjock pannkakssmet. Tillsätt extra mjöl eller ett extra ägg om smeten känns tunn.
- Strimla kålen fint på mandolin eller i matberedare. Blanda ner den i smeten.
- Fräs skivade champinjoner och tärnad aubergine i lite olja och blanda ner i smeten.
- Olja en stor stekpanna och värm den på medelvärme. Häll smeten i pannan så att du får en tjock pannkaka. Fös ihop mot mitten och stek i 5 minuter tills den är gyllenbrun på undersidan. Vänd med hjälp av ett lock.
- Lägg på ett lock och stek sakta ytterligare 5 minuter. Ta av locket och vänd pannkakan igen.
- Pensla med okonomiyakisås och ringla över majonnäs. Strö över bonitoflingor och sjögräsflingor. Servera (gärna med en grönsallad).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar