måndag 26 februari 2018

Vegetarisk okonomiyaki




Jag har tidigare haft med den härliga japanska pannkakan här på bloggen. Idag gör jag den helt vegetarisk!

2 portioner

Smeten

  • 2 dl mjöl
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 3 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • salt och nymalen svartpeppar

Fyllning

  • 150 g vitkål
  • ½ aubergine
  • 100 g skogschampinjoner

Topping

  • okonomiyakisås (eller worchestersås blandad med lite ketchup, dijonsenap och lite vatten)
  • japansk majonnäs (eller vanlig majonnäs utblandad med lite mjölk)
  • bonitoflingor (kan ersättas med finhackad salladslök)
  • sjögräsflingor

Gör så här:

  1. Blanda ingredienserna till smeten i en stor skål. smeten ska vara som en ganska tjock pannkakssmet. Tillsätt extra mjöl eller ett extra ägg om smeten känns tunn.
  2. Strimla kålen fint på mandolin eller i matberedare. Blanda ner den i smeten.
  3. Fräs skivade champinjoner och tärnad aubergine i lite olja och blanda ner i smeten.
  4. Olja en stor stekpanna och värm den på medelvärme. Häll smeten i pannan så att du får en tjock pannkaka. Fös ihop mot mitten och stek i 5 minuter tills den är gyllenbrun på undersidan. Vänd med hjälp av ett lock.
  5. Lägg på ett lock och stek sakta ytterligare 5 minuter. Ta av locket och vänd pannkakan igen.
  6. Pensla med okonomiyakisås och ringla över majonnäs. Strö över bonitoflingor och sjögräsflingor. Servera (gärna med en grönsallad).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar