Strimlad lövbiff steks tillsammans med purjolök, vitlök, soja och mirin. Servera med ris och picklad rödlök och fänkål. En snabb och nyttig rätt med asiatiska toner.
Ingredienser till 2 portioner:
- 400 g lövbiff
- 1 purjolök
- 2 msk japansk soja
- 2 msk mirin
- 1 pressad vitlöksklyfta
- salt och nymalen svartpeppar
- olja att steka i
Gör så här:
- Strimla lövbiffen och stek den på hög värme i olja. Lägg i strimlad purjolök mot slutet. Blanda soja, mirin och vitlök. Sänk värmen och häll blandningen över köttet. Smaka av med salt och peppar
- Bottna två skålar med nykokt ris. Lägg i lövbiffen och toppa med picklad rödlök och fänkål. Recept på picklade grönsaker finns redan tidigare på bloggen.
- Ät gärna med pinnar, det förhöjer smaken!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar