måndag 7 november 2016

Varm linssallad med grönsaker

 

Ingredienser till 2 portioner

  • 1½ dl belugalinser
  • ½ butternutpumpa
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 75 g haricots verts
  • 1 knippe slätbladig persilja
  • olivolja att ringla över
  • salt och nymalen svartpeppar

Vitlöksyoghurt

  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 tsk olivolja

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 240 grader.
  2. Koka linserna enligt anvisningen på paketet
  3. Skala och dela pumpan. Skala och skär morötter och palsternacka i sneda grova skivor.
  4. Lägg grönsakerna i en ugnsform klädd med bakplåtspapper. Ringla över lite olja, salta och peppra. Rosta grönsakerna mitt i ugnen cirka 20 minuter.
  5. Blanda ingredienserna till vitlöksyoghurten och ställ åt sidan.
  6. Koka haricots verts lätt i saltat vatten.
  7. Hacka persiljan.
  8. Blanda linserna med de ugnsrostade grönsakerna, bönorna och persilja.
  9. Servera med vitlöksyoghurten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar