En smakrik pasta med lax och räkor |
Ingredienser till 2 portioner
- 250 g färsk pappardelle
- 200 g laxfilé utan skinn
- 100 g skalade räkor (250 g oskalade)
- 2 dl gräddmjölk eller grädde av valfri fetthalt
- saften av ½ citron
- 1 msk koncentrerad fiskfond
- cayennepeppar
- 2 tsk maizena
Gremolata:
- skalet av ½ citron
- ½ dl finhackad bladpersilja
- 1 vitlöksklyfta
Gör så här:
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
- Hacka samman ingredienserna till gremolatan och ställ åt sidan.
- Skär laxen i kuber. Blanda gräddmjölk, citronsaft, fond, cayennepeppar och maizena i en kastrull och koka upp.
- Lägg ner laxkuberna i såsen och låt koka några minuter. Rör ner räkorna och blanda i hälften av gremolatan.
- Blanda pastan med såsen och strö över resten av gremolatan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar