tisdag 1 november 2016

Pappardelle med lax- och räksås

En smakrik pasta med lax och räkor

 

Ingredienser till 2 portioner

  • 250 g färsk pappardelle
  • 200 g laxfilé utan skinn
  • 100 g skalade räkor (250 g oskalade)
  • 2 dl gräddmjölk eller grädde av valfri fetthalt
  • saften av ½ citron
  • 1 msk koncentrerad fiskfond
  • cayennepeppar
  • 2 tsk maizena

Gremolata:

  • skalet av ½ citron
  • ½ dl finhackad bladpersilja
  • 1 vitlöksklyfta

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Hacka samman ingredienserna till gremolatan och ställ åt sidan.
  3. Skär laxen i kuber. Blanda gräddmjölk, citronsaft, fond, cayennepeppar och maizena i en kastrull och koka upp.
  4. Lägg ner laxkuberna i såsen och låt koka några minuter. Rör ner räkorna och blanda i hälften av gremolatan.
  5. Blanda pastan med såsen och strö över resten av gremolatan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar