|
Kycklingbullar i en smakstark sås |
Köttbullar är alltid populärt. Här har jag använt kycklingfärs och varierat med indiska smaker. Det blir gott också med lammfärs, men då får man tillsätta lite vätska (1 dl mjölk) i färsblandningen
Ingredienser till 2 portioner
Kycklingbullar
- 300 g kycklingfärs
- 2 msk ströbröd
- 1 ägg
- 1 tsk garam Masala
- 1 riven vitlöksklyfta
- 1 nypa chiliflakes
- salt och nymalen svartpeppar
- rapsolja att steka i
Sås
- ½ gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk kallpressad rapsolja
- ½ tsk mald kanel
- 1 tsk curry
- 1 tsk gurkmeja
- lite nystött kardemumma
- 1 tsk torkade korianderblad
- ½ tsk sambal oelek
- 200 ml kokosmjölk
- salt och nymalen svartpeppar
Rostad blomkål
- ½ blomkålshuvud
- 1 tsk curry
- 1 msk kallpressad rapsolja
Raita
- 2 dl turkisk yoghurt
- 2 msk chutney
- 1 riven vitlöksklyfta
- 2 msk hackad mynta
- salt
Gör så här:
- Blanda ingredienserna till kycklingbullarna. Forma ganska stora bullar och stek dem runt om i rapsolja. Ställ åt sidan.
- Blanda ingredienserna till Raitan och ställ i kylen fram till serveringen.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Ansa blomkålen och dela den i små buketter. Lägg buketterna i en ugnsform. Strö över curry och salta. Ringla över rapsoljan. Stek mitt i ugnen ca 15 minuter tills blomkålen fått fin färg.
- Skala och hacka lök och vitlök. Fräs hacket i rapsolja. Tillsätt kryddorna och fräs ytterligare någon minut. Blanda ner sambal oelek och kokosmjölk. Koka upp såsen och smaka av med salt och peppar. Lägg ner kycklingbullarna i såsen och värm alltsammans strax före serveringen.
- Servera köttbullarna med blomkålen och kokt basmatiris, mango chutney och Raita.
|
Servera med ris, rostad blomkål, Raita och mango chutney |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar