måndag 14 november 2016

Gnocchi med grönkålspesto

En härligt grön rätt så här en veggiemåndag!



Ingredienser till 2 portioner

  • 1 pkt färdig potatisgnocchi (500 g)
  • 100 g färsk grönkål
  • 50 g valnötskärnor
  • ½ kruka basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk olivolja
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 75 g färskost

Gör så här:

  1. Lägg grönkål, valnötter, basilika, vitlök och olivolja i en matberedare och kör ihop till en pesto. Smaka av med salt och peppar. Späd ev med ytterligare olivolja om du tycker peston är för tjock.
  2. Koka gnocchin enligt anvisningen på förpackningen. Låt rinna av i ett durkslag och lägg tillbaka i grytan.
  3. Lägg i färskosten så den får smälta ner i gnocchin. Tillsätt peston och värm i någon minut.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar